5 redenen waarom jij een Kamado BBQ in 2022 moet kopen

Wat is de meest ideale manier om van je steak te genieten? Je hoort het goed: laat je steak braden op een Kamado BBQ. En met het mooie weer in de zomer is een Kamado barbecue geen overbodige luxe en zal het het hoogtepunt van het weekend met vrienden zijn. 

Smaak 

Toch kan het kiezen van de beste barbecuegrill voor sommige een beetje ingewikkeld zijn. Veel mensen zijn namelijk geneigd om direct voor een gasbarbecue te kiezen, omdat het makkelijker en handiger is. Echter gaat niks boven de smaak van jouw steak met een houskoolbarbecue. De overheerlijke malse, rokerige smaak van een steak op een Kamado BBQ is niet de enige reden waarom je een BBQ moet kopen. Deze smaak kun je simpelweg niet bereiken met andere soorten grills. Wanneer jouw biefstuk op de gril opwarmt, komen er sappen vrij die in de hete houtskool vallen en onmiddellijk verbranden. Deze sappen bevatten vetten, oliën, eiwitten en suikers die verdampen en voor een overheerlijke smaak zorgen. Nu al benieuwd naar de verschillende Kamado BBQ’s? Kijk direct bij BBQ kopen. 

Lees snel verder om andere redenen te ontdekken waarom een BBQ op houtskool zo aantrekkelijk is voor de zomer van 2022. 

Controle vlees en groenten 

Met een Kamado BBQ kun je je steak makkelijk verplaatsen naar een koeler gedeelte op de houtskoolbarbecue in tegenstelling tot een elektrische barbecue. Dit is erg handig op het moment dat je merkt dat je steak veel sneller gaar wordt. Hierdoor kun je je steak nog op de grill laten rusten, terwijl het stuk vlees nog steeds een rokerige smaak blijft absorberen van BBQ dampen. Je hebt dus als het ware verschillende warm ene koele punten op de BBQ. Dit maakt het makkelijk om verschillende soorten voedsel als groenten en vlees te bereiden. 

Draagbaarheid en waarde 

In een klap kun je je draagbare houtskoolbarbecue naar beneden dragen en in de auto meenemen naar zonvakantie met vrienden. De compacte BBQ’s van Barbecue XXL maken het buiten genieten van je overheerlijke steak mogelijk op stranddagen of kampeertripjes in Nederland of het buitenland. 

Snelle ontsteking en heter branden 

Koop nu jouw Kamado BBQ om de houtskool barbecue sneller op gang te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld de kolen opstoken door een oude krant te gebruiken en een houtskoolschoorsteen te maken. De hoge hitte zorgen voor een knapperige buitenlaag en een zachte binnenkant van het vlees. Door de ventilatieopeningen aan te passen en meer houtskool toe te voegen kun je de BBQ op een hogere temperatuur brengen. Uiteindelijk zal een houtskoolbarbcue heter branden dan andere soorten BBQ’s op de markt. 

Maar waar kun je nu de beste kolen BBQ kopen? Bezoek de website van Barbecue XXL om een houtskoolbarbecue van hoge kwaliteit te vinden tegen lagere kosten in vergelijking met andere grills. Een Kamado BBQ is een perfecte BBQ voor beginners. Vergeet niet rekening te houden met de onderhoudskosten en de regelmatige vervanging vanwege roesting van jouw Kamado BBQ. Koop vandaag nog jouw houtskoolbarbecue en ervaar de bovenstaande voordelen om de zomer van 2022 onvergetelijk te maken! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *