De zomer en de te warme dagen zijn ten einde, maar ook in de herfst kan het een perfect moment zijn om een BBQ te organiseren. Tegenwoordig organiseren veel mensen barbecues in hun huis, maar eigenlijk kunnen we op diverse plekken een BBQ organiseren, zolang het buiten is en een BBQ is toegestaan, dat is namelijk niet in alle parken zo. In dit artikel lees je op wat voor plekken je een BBQ kan organiseren en wat absoluut niet mag ontbreken qua eten en drinken.
Wat mag niet ontbreken aan de BBQ
Als je aan een BBQ denkt dan denk je aan vooral aan veel eten en drinken, maar wat is nou echt lekker op de BBQ en wat is typisch BBQ vlees? Het is met een BBQ vooral belangrijk dat de kwaliteit goed is, je kan het best je vlees aanschaffen bij de slager, de vis bij de visboer en groente bij de groenteboer in plaats van naar de supermarkt te gaan. De kwaliteit is zo vele malen beter en je mag wel iets meer uitgeven voor de perfecte BBQ. Eigenlijk kan je bijna alles wel op de BBQ doen, maar de meest voorkomende vlees, groente en vis zijn:
- Worst
- Zalm
- Tonijn steak
- Mais
- Paprika
- Portobello
- Rundvlees (biefstuk of bavette)
- Varkensvlees (speklappen of spareribs)
Bij een BBQ horen ook alcoholische drankjes, tuurlijk kan je zelf kiezen wat lekker is, maar de twee meest voorkomende drankjes bij een BBQ zijn gewoon simpelweg bier en wijn.
Waar kan je de bbq houden
Een BBQ organiseren kan op veel verschillende plekken. De meest populaire plek is gewoon in je achtertuin! Misschien woon je in een appartement en heb je helemaal geen tuin tot je beschikking dan kan je ook andere opties overwegen zoals:
- Aan het strand
- In het park
- In het bos
Let wel goed op of het is toegestaan een BBQ te organiseren het is immers een openbare plek. Zorg ook voor voldoende vuilniszakken zodat je na afloop alles makkelijk en snel kan opruimen en er geen troep achter blijft.
Waarom een bbq in de herfst een must is
De herfst is de enige periode dat het weer in de meeste delen van het land tegelijkertijd mooi is. In de zuidelijke regio’s beginnen de mensen die binnen bleven vanwege zomertemperaturen nu meer van het buitenleven te genieten. In de noordelijke regio’s worden de nachten dan wel frisser, maar de temperaturen overdag zijn zeer aangenaam wat het de perfecte tijd maakt voor een BBQ.