Barbecue kopen? Dit zijn de verschillende soorten!

Het is geen geheim dat wij Nederlanders houden van barbecue├źn. Zodra het zomer is en het kwik stijgt, halen we de barbecue massaal te voorschijn en organiseren we etentjes voor vrienden en familie. Tegenwoordig is het aanbod verschillende barbecues erg uitgebreid. Als je op zoek bent naar een nieuwe barbecue, kan het daarom nog wel eens lastig zijn om de juiste te kiezen. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende soorten barbecues.

Gasbarbecue

We trappen af met de gasbarbecue. Dit model is de afgelopen jaren sterk in populariteit gegroeid. Een groot voordeel van de gasbarbecue is dat deze snel op temperatuur te brengen is. Er hoeft niet te worden gerommeld met aanmaakblokjes, zoals bij een traditionele houtskoolbarbecue het geval is. Bij een traditionele barbecue kijken veel mensen op tegen het schoonmaken achteraf. Met een gasbarbecue heb je daar geen last van, want deze is eenvoudig te reinigen.

Tip: een voordelige, goede gasbarbecue shop je eenvoudig online!

Houtskoolbarbecue

De houtskoolbarbecue is de barbecue zoals we die traditioneel kennen. Een houtskoolbarbecue geeft het vlees een authentieke smaak. Een belangrijk nadeel van dit model is dat het langer duurt voordat hij op temperatuur is. Dit kan vervelend zijn, bijvoorbeeld als je een diner organiseert met vrienden of familie. Een ander nadeel is schoonmaken: dit kost meer moeite dan bij een gasbarbecue het geval is.

Elektrische barbecue

Tenslotte is er de elektrische barbecue. Bij een elektrische barbecue heb je – net als bij een gasbarbecue – geen last van rook. Daarnaast is ook een elektrische barbecue snel en eenvoudig op temperatuur te brengen en is deze achteraf eenvoudig schoon te maken. Een groot nadeel van dit model is dat je afhankelijk bent van een stopcontact. Daarnaast zijn elektrische barbecues vaak compact, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn, maar het maakt ze minder geschikt voor grotere groepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *